menu

onze oplossingen

BluePark

BluePark is onze applicatie die al uw parkeerprocessen efficiënter maakt. Als uitgangspunt geldt hierbij dat wij, onafhankelijk van het door u gebruikte fabricaat parkeersysteem, de data ontsluiten en centraal inzichtelijk maken.

Wat doet BluePark?

Informatie over het werkelijke gebruik, de gemiddelde parkeerduur, bezettingsgraad, inkomstenstromen per parkeergarage of parkeergebied is vaak niet inzichtelijk. Zeker niet wanneer er sprake is van meerdere parkeersystemen (on-street en off-street) en belparkeerders.

BluePark helpt om de data bruikbaar en inzichtelijk te maken aan de hand van de verschillende functionaliteiten. Lees verder om de diverse functionaliteiten te ontdekken!

Functionaliteiten BluePark

Hieronder leest u meer over de mogelijke functionaliteiten binnen de portal BluePark!

Inzicht, overzicht en rapportages

Met de Parkeer Management Applicatie heeft u op ieder moment inzicht in o.a. het parkeergedrag per gebruikersgroep. Denk hierbij aan bezettingsgraad, parkeerdruk, opbrengsten per geldstroom, verdeling, prognoses per gebied en tijdsperiode.

Krijg inzicht in de statistieken en download deze in een CSV of PDF document. Met deze stuurinformatie bent u in staat het parkeersysteem, de infrastructuur, tariefstructuur of onderhoudsplanning beter af te stemmen.

Trend en effectberekeningen

BluePark heeft de unieke mogelijkheid om op basis van de verzamelde data trend- en effectenberekeningen te maken. Na aanpassing van verschillende parameters wordt, per parkeerfaciliteit of parkeerzone en per gekozen periode, een herberekening gemaakt op basis van jouw persoonlijke wensen op dat moment. Dit kan op elk moment van de dag gedaan worden en kan zowel historisch, real- time of toekomstig worden weergegeven.

U krijgt een tabel met daarin de gerealiseerde omzet en de effecten na de doorgevoerde aanpassingen (piek- en dal tijdsvakken, tarieven, per gekozen faciliteit of zone).

Beheerdersrollen

Binnen de BluePark omgeving kunt u verschillende gebruikers toevoegen en een rol toewijzen. Denk hierbij aan de rol administrator, beheerder, data analist en een kijkfunctie. Iedere gebruiker heeft zijn eigen omgeving waarin de beheerder zijn rol kan uitvoeren. Niet iedere collega dient alle data te kunnen inzien!

Interfaces met uw bestaand parkeersysteem

Welk parkeersysteem u ook gebruikt, Bluefield Smart Access kan uw bestaande operationele systemen naadloos verbinden met de Parkeer Management Applicatie BluePark en middels onze Software as a Service applicatie ontsluiten wij 24/7 de data uit uw operationele systemen. Wij zijn volledig onafhankelijk waardoor leveranciers graag met ons samenwerken en wij al vele interfaces hebben gerealiseerd.

 • On-street: Taxameter, Scheidt & Bachmann, Cale
 • Off-street: WPS, TKH Security, Schmit Parking Solutions, IP Parking, Scheidt & Bachmann, Skidata
 • Belproviders: Yellowbrick, SMS Parking, Parkmobile, etc.
 • Centrale dbases: SHPV, Lynxx, ParkXS

In een gemeente heeft men te maken met het onderscheid tussen belparkeerders, on-street en off-street parkeren. De Parkeer Management Applicatie biedt u een duidelijk overzicht per locatie, parkeerzones en gekozen tijdsperioden.

Single Sign on

Verleen middels single sign-On uw gebruikers toegang tot BluePark. Er is dus maar één gebruikersnaam en/of wachtwoord nodig om veilig gebruikt te maken van meerdere applicaties en resources in het netwerk.

Vaak wordt single sign-on binnen organisaties gecombineerd met authenticatie-management (reduced sign-on), hierbij moet de gebruiker nogmaals inloggen wanneer een ander beveiligingsniveau is ingesteld.

Lees hier meer over single sign-on!

2FA beveiliging

BluePark is te beveiligen met een two factor authentication. Zo dien je naast de standaard beveiliging met gebruikersnaam en wachtwoord ook een aantal cijfers in te voeren welke de Authenticator toont op jouw smartphone.

Door gebruik te maken van een two factor authentication kan bij verlies van je wachtwoord (door welke manier dan ook) er geen toegang worden gekregen.

Huisstijl

Laat de registratieportal volledig op gaan in uw bedrijf! Presenteer uw logo, kleuren en presenteer uw tijdelijke boodschappen/acties

Vergroot uw hospitality niveau!

Internationaal inzetbaar! Selecteren eenvoudig de gebruikerstaal.

Registreer nu al uw parkeerders in BlueEntrance

Door de koppeling met uw parkeer- en/of toegangscontrole systeem verleend u heel eenvoudig ook toegang tot uw parkeerterrein én uw bedrijf. Registreer naast de gebruikelijke NAW-gegevens tevens het kenteken en verleen geautomatiseerd toegang tot het parkeerterrein en uw pand.

Lees hier meer over BlueEntrance.

Verleen toegang o.b.v. kenteken

Registreer eenvoudig het kenteken in BlueEntrance en verleen geheel geautomatiseerd toegang tot uw parkeerterrein. Een professioneel en gastvrij ontvangst voor al uw parkeerders!

Met het BlueEntrance telsysteem weet u exact hoeveel medewerkers/ bezoekers er per periode, hoelang en per huurder er parkeren.

Voordelen van BluePark

 • U krijgt gedetailleerd inzicht in parkeergedrag en -opbrengsten
 • BluePark is geheel in te richten naar de indicatoren die voor uw organisatie van belang zijn
 • Legt basis voor efficiënte beheerprocessen zoals ledigen van automaten en plaatsen van betaalzuilen
 • Parkeerbeleid maken op basis van statistieken
 • Met behulp van de data maakt BluePark gefundeerde trend- en effectberekeningen mogelijk
 • Compatible met alle gangbare parkeersystemen

De juiste stuurinformatie voor een optimaal parkeerbeleid!

Het Meander Medisch Centrum beschikt over drie parkeergebieden. De gebruikers van deze parkeerfaciliteiten zijn pashouders (medewerkers en leveranciers), week/maandkaarthouders en bezoekers. Om gerichter sturing te kunnen geven willen ze graag weten welke gebruiker van welke parkeergarages gebruik maakt en hoe de bezetting is van de verschillende parkeergarages.

Is het voor u ook interessant om prakeerinformatie inzichtelijk te hebben? Lees dan verder.


Case study bekijken?
Vul uw gegevens in en druk op download voor de volledige case-study

Meer weten?

Wilt u meer weten van projecten die wij hebben uitgevoerd of wilt u concreet inzicht in de (financiële) voordelen die onze applicaties voor uw onderneming kunnen bieden? Wij vertellen u graag meer. Vul onderstaand formulier in en vraag geheel vrijblijvend een demo aan!

Wij werken voor

 • NSI
 • Gemeente Roosendaal
 • HNK
 • Rode Kruis Ziekenhuis
 • FrieslandCampina
 • Interparking
 • Gemeente Utrecht
 • TKH Security
 • Heros Sluiskil